skip to Main Content

LED licht advies

Eerlijk advies is wat u krijgt bij Ledlicht Totaal. Wij helpen u van A tot Z bij de keuze van de juiste Ledverlichting voor uw situatie. Wij geven advies, maken lichtplannen, leveren producten en installeren wanneer u dat wenst. Heeft u vragen over lichtontwerp voor bijvoorbeeld het aanlichten van gebouwen of monumenten of kunst? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Waarom overstappen naar ledverlichting?

De belangrijkste reden die wij kunnen noemen is energie besparing. Een ledlamp bespaard vergeleken met gloei- of halogeenlampen tot 80% energie. Ten opzichte van Tl verlichting is deze besparing gemiddeld 60% en met gebruik van lichtmanagement tot 80%. Door deze grote energiebesparing is de investering snel terug verdiend, variërende van 6 maanden tot enkele jaren afhankelijk van de situatie. Hierin telt over het algemeen de regel hoe hoger het verbruik, hoe lager de terugverdien tijd. Ledverlichting verbruikt niet alleen minder maar gaat ook nog eens veel langer mee waardoor de onderhoudskosten ook lager zijn.

LED licht subsidieregeling

De overheid probeert het overstappen naar ledverlichting te stimuleren doormiddel van subsidies. Er zijn drie verschillende subsidies waar u mogelijk gebruik van kunt maken, dit zijn EIA (Energie-investeringsaftrek), KIA (kleinschaligheids-investeringsaftrek) en de subsidie voor sportverenigingen en stichtingen, wij kunnen u hierbij helpen.

Buiten de subsidie waar u recht op kunt hebben is er een verplichting opgenomen in het bouwbesluit. Elk kantoor groter dan 100m² moet voldoen aan minimaal energielabel C. Wanneer het pand hier niet aan voldoet mag het per januari 2023 niet meer als kantoor gebruikt worden. Daarnaast heeft de tweede kamer een motie aangenomen om het gebruik van enkel ledverlichting aan bedrijven te verplichten per juli 2020.

Waarom u moet kiezen voor Ledlicht totaal:
Onafhankelijk bedrijf

waardoor altijd het beste product voor uw situatie

Altijd de beste prijs - kwaliteit verhouding
Korte lijnen binnen familiebedrijf
Kwaliteit & tevreden klanten staan bij ons op 1
Altijd een plan en installatie volgens de geldende regelgeving
Alles onder 1 dak van ontwerp tot afgeleverde installatie

Deskundig LED licht advies nodig?

Vraag om GRATIS en geheel vrijblijvend advies

Back To Top