skip to Main Content

LED verlichting op kantoor

In kantoren kan goede verlichting enorme voordelen opleveren.

De meeste klachten die door mensen worden ervaren op kantoor zoals hoofdpijn en vermoeidheid, worden sterk beïnvloed door de verlichting. Zo kan de juiste verlichting zorgen voor een betere gezondheid en hogere prestaties van het personeel.

Flicker is een belangrijk probleem bij kunstmatige verlichting, dit is het, al dan niet zichtbare, knipperen van de lichtbron. Flicker heeft een sterk negatieve invloed op ons welzijn omdat onze hersenen hierdoor continu moeten schakelen. Het kan erg negatieve effecten veroorzaken zoals het voelen van onrust, concentratieverlies, lichtgevoelige epilepsie, hoofdpijn, migraine en vermoeide ogen. Met bepaalde ledverlichting kan flicker worden voorkomen.

De meeste kantoorwerkplekken zijn voorzien van monitoren, als er te veel gebundeld licht op de monitor valt kan dat, door de reflecties, verblinding opleveren. Door verblinding wordt de leesbaarheid van monitoren sterk verminderd waardoor sneller vermoeidheid ontstaat. Omdat LED’s sterk gebundeld licht leveren worden er speciaal voor kantooromgevingen ledpanelen gemaakt waarbij onder de LED een glasplaat is geplaatst welke op een speciale manier is bewerkt. Door deze bewerkte glasplaat wordt het licht in alle richtingen gelijkmatig verdeeld, waardoor reflecties tot een minimum worden beperkt en geen verblinding meer kan optreden. Dit wordt vaak uitgedrukt in de UGR waarde van een armatuur, voor kantooromgevingen wordt een UGR waarde kleiner dan 19 geadviseerd.

Naast bovenstaande kunnen er nog meer factoren meespelen in de juiste keuze van ledverlichting voor uw kantooromgeving, Ledlicht Totaal kan in deze keuze voor u een belangrijke rol spelen.

LED verlichting nodig op uw kantoor?

Ontvang GRATIS en geheel vrijblijvend advies

Back To Top