skip to Main Content

School verlichting

De laatste jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek geweest naar de invloed van verlichting in leslokalen op de leerprestaties van leerlingen. Daarmee is duidelijk geworden dat verlichting het welzijn van mensen in het algemeen en daarmee de prestaties van zowel leerkracht als leerling beïnvloed. Slechte verlichting kan zorgen voor concentratieproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn.

Flicker is een belangrijk probleem bij kunstmatige verlichting, dit is het, al dan niet zichtbare, knipperen van de lichtbron. Flicker heeft een sterk negatieve invloed op ons welzijn omdat onze hersenen hierdoor continu moeten schakelen. Het kan erg negatieve effecten veroorzaken zoals het voelen van onrust, concentratieverlies, lichtgevoelige epilepsie, hoofdpijn, migraine en vermoeide ogen. Met bepaalde ledverlichting kan flicker worden voorkomen.

Naast flicker spelen er ook nog andere zaken een rol, zo is ook de kleur van het licht belangrijk, te rood licht kan er voor zorgen dat de hersenen melatonine aan gaan maken ter voorbereiding op de nacht waardoor slaperigheid ontstaat. Dat is een natuurlijk proces omdat daglicht ook roder wordt naarmate de dag vordert. Het is dus zaak dat de kleur van het licht zoveel mogelijk het natuurlijke (middag) zonlicht benaderd. Met ledverlichting is dat heel goed te realiseren.

Ledlicht Totaal kan u helpen bij de juiste keuze van ledverlichting voor uw situatie.

LED licht advies nodig voor uw school?

Vraag GRATIS en geheel vrijblijvend advies

Back To Top